ذرت (Maize , Corn): 


ذرت در مقایسه با سایر غلات محصولات فرعی غلات و سایر مواد خوراکی انرژی زا به عنوان یک استاندارد مطرح می باشد. در بسیاری از جیره های طیور، بخش عمده انرژی قابل سوخت و ساز، توسط ذرت تامین می شود. میزان تولید ذرت در سطح جهان حدود 600 میلیون تن است که 240 میلیون تن آن در آمریکا تولید می شود. چین با تولید حدود 100 میلیون تن و برزیل با تولید 40 میلیون تن در رتبه های بعدی هستند. بیشترین مقدار ذرت مورد استفاده در خوراک دام، ذرت درجه 2 در مقیاس آمریکایی است. با افزایش شماره درجه بندی ذرت دانسیته ان کاهش یافته و دانه های شکسته و مواد خارجی بیشتری در ان وجود خواهد داشت. ذرت درجه 2 نباید حاوی بیش از 5 درصد دانه شکسته و بیش از 5 درصد مواد خارجی باشد. به نظر نمی رسد دانه های شکسته شده انرژی قابل سوخت و ساز را کاهش دهند، اما وجود مواد خارجی چنین اثری خواهند داشت. دانه های شکسته شده محل های مناسبی برای رشد قارچ ها هستند.


ارزش انرژی زایی ذرت به نشاسته موجود در بخش آندوسپرم که به طور عمده آمیلوپکتین می باشد و جوانه آن که بیشترین مقدار روغن ذرت در آن است، بستگی دارد.