ویتامین ها در جیره غذایی طیور:

طیور برای زنده ماندن، تولید مثل و تولید اقتصادی گوشت و تخم مرغ، علاوه بر نیاز به کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها و مواد معدنی اصلی به مواد مغذی دیگری نیز احتیاج دارند که باید میزان کم در جیره موجود باشند.

این مواد شامل ویتامین ها، مواد معدنی کمیاب و عناصر دیگری است که به میزان معین به جیره افزوده می گردند.
    
 ویتامین ها:

به طور کلی، ویتامین ها ترکیباتی آلی هستند که سلول های بدن قاردر به ساختن آنها نبوده و برای زنده ماندن، رشد و تولید تخم مرغ ضروری هستند، میزان نیاز طیور به این مواد کم است ولی وقتی جیره از نظر ویتامین ها کمبود داشته باشد، عوارضی ناشی از کمبود بروز خواهد کرد

مقادیر متفاوتی از آنها در مواد غذایی وجود دارد. مواد غذایی که در جیره ها استفاده می شوند دارای تمامی ویتامین ها نیستند. بعضی از این مواد در مقایسه با بقیه، غنی از یک یا چند ویتامین بوده ولی کامل نمی باشند

برخی از ویتامین ها توسط میکروارگانیسم های روده ساخته می شوند و یکی از آنها به وسیله تابش اشعه خورشید بر پوست بوجود می آید. به طور کلی تمام ویتامین ها در صنعت به طور مصنوعی ساخته می شوند و به صورت های متنوع ارائه می گردند که می توان کمبود ویتامین ها را درجیره به وسیله این ویتامین های سنتیک برطرف کرد.

 ویتامین ها به دو دسته تقسیم می شوند ویتامین های محلول در چربی و ویتامین های محلول در آب.